Magyarország

2011.02.05. 08:38

Az LMP szerint fáziskésés a nemzetgazdasági miniszter stabilitási alapról szóló javaslata

<p>Az LMP már az idei költségvetési törvényhez javasolta egy stabilitási tartalék létrehozását - így reagált az ellenzéki párt arra, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy 250 milliárd forintos alap létrehozását kezdeményezte.</p>

A Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményük szerint ha azt a kormánytöbbség akkor elfogadja, akkor nem utólag, "a tűzoltás jegyében" vette volna nevére a Fidesz az LMP javaslatát.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a kormányfőnek javaslatot tett egy 250 milliárd forintos alap létrehozására. A keret forrásairól szólva elmondta, a minisztériumi fejezetek kiadási oldalát kellene csökkenteni, ha Orbán Viktor miniszterelnök is jóváhagyja a kezdeményezést.

Az LMP péntek délután a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében leszögezi: korábban pontosan erre tettek javaslatot. A párt ugyanis a 2011-es költségvetési törvényhez módosító javaslatokat nyújtott be egy stabilitási tartalék létrehozása érdekében, akkor azonban azt a kormánytöbbség lesöpörte. Hozzáteszik azt is: a "felelőtlen költségvetési tervezést a kabinet ezt követően a Költségvetési Tanács beszántásával fejelte meg", így nem volt meglepő, hogy Magyarország a leminősítés-várományosok élcsoportjába került.

A párt szerint ha a Fidesznek valóban fontos lenne a költségvetés és az államháztartás fenntarthatósága, akkor nem utólag, a tűzoltás jegyében venné a nevére az LMP javaslatait.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!