Magyarország

2011.01.18. 13:32

MGYOSZ az Új Széchenyi Tervről

<p>Alkalmasak a kilábalás megalapozására és Magyarország új fejlődési pályára állítására az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott gazdaságfejlesztési irányok a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint.</p>

A legnagyobb hazai munkaadói szervezet üdvözölte, hogy a tervben kiemelt hangsúlyt kap a foglalkoztatás növelése és a vállalkozásbarát gazdasági környezet megteremtése.

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a Független Hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint támogat minden olyan intézkedést, amely - az általános európai törekvésekkel összhangban - lehetővé teszi új munkahelyek létrehozását és ezzel a jelenlegi rendkívül alacsony foglalkoztatottsági ráta növelését. Üdvözlik az Új Széchenyi Terv egyszerűbb szabályozását és a gyorsabb eljárások, illetve kifizetések ígéretét. Emellett bíznak abban, hogy a tervben meghirdetett támogatások legnagyobb része - közvetve vagy közvetlenül - eljut a hazai kis- és középvállalkozásokhoz.

A MGYOSZ felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy a gazdasági növekedés hosszú távú megalapozása érdekében nemcsak a beruházások, hanem a piacteremtés megfelelő támogatása is kiemelt jelentőséggel bír. A szövetség javasolja az állami garanciarendszer kiterjesztését, annak érdekében, hogy ezzel javuljon a pályázó kis- és középvállalkozások finanszírozhatósága és hitelképessége.

A szövetség közleményében azt is leszögezi: ahogyan eddig, a jövőben is készek szakmai konzultációkkal, szakértői javaslatokkal és észrevételekkel segíteni, támogatni a gazdaság talpraállítását, a foglalkoztatás növelését.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!