Magyarország

2010.12.28. 15:46

Válságtanácskozásra készülnek a szocialisták

<p>Január első felében válságtanácskozást kezdeményez az MSZP - közölte Kormos Kata, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján. A tanácskozás részleteit csak később hozzák majd nyilvánosságra. A Fidesz a törvény végigolvasását ajánlja a bírálóknak.</p>

Már nincs olyan nap, hogy ne a magyar médiatörvénytől lenne hangos a nemzetközi sajtó, neves lapok bírálják a jogszabályt, Orbán Viktor hatalmi törekvései egyre nagyobb kárt okoznak Magyarország nemzetközi megítélésének - fogalmazott a szocialista párt szóvivője. A hazai sajtó részéről is egyre többen tiltakoznak, megszólalnak a sajtószabadságot féltő társadalmi és civil szervezetek, ezt a kormány már nem hagyhatja figyelmen kívül - tette hozzá.

Az MSZP január első felében demokratikus parlamenti pártok részvételével válságtanácskozást kezdeményez - közölte Kormos Kata. Kérdésre válaszolva a szóvivő azt mondta: az MSZP érdekelt abban, hogy Magyarország uniós elnöksége sikeres legyen. Így megtesznek mindent, hogy segítsék az országot ebből "az áldatlan helyzetből kilábalni" és olyan megoldást találni, amely a nemzetközi megítélést javítani tudja. A válságtanácskozás részleteiről később számolnak be.

A szóvivő kitért arra is: az MSZP azt kéri a köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a törvényt, hanem küldje az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.

Az új médiatörvény ízig-vérig európai jogszabály, legfontosabb pontjai mind megtalálhatóak más európai uniós tagállamok médiatörvényeiben - reagált közleményében Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője közölte: ez a médiatörvény az elmúlt évek gyakorlatával szemben működőképes rendszert hoz létre, amely támogatja a tisztelet kultúráját, védi az emberi méltóságot és a gyermekek jogait, valamint megteremti a közmédiumok átlátható és takarékos gazdálkodásának feltételeit. A közlemény úgy fogalmaz: "tisztelettel ajánljuk a szocialistáknak és az ebben az ügyben nyilatkozóknak, hogy olvassák végig a médiatörvényt."
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!