Magyarország

2010.12.03. 14:53

MSZP: Megengedhetetlen, hogy a közmédiumok pártmédiumokká váljanak

<p>Az MSZP képviselői 88 módosító indítványt nyújtottak be a készülő médiatörvényhez - jelentették be pénteken az ellenzéki párt országgyűlési képviselői.</p>

Lendvai Ildikó szerint javaslataik a médiafüggőség és az újabb "szájkosártörvény megszelídítését" szolgálják. Az MSZP Alkotmánybírósághoz fordul, ha a módosításaikat nem fogadja el a kormányzati többség.

Az MSZP a médiatörvény módosító javaslatainak péntek délutáni benyújtásai határidejéig 88 javaslatot nyújtott be. A szocialisták egyebek mellett a médiahatóság igazságszolgáltatási és önálló műsorgyártási jogát törölnék el. Az ellenzéki párt az írott sajtó esetében teljesen eltörölné a bírságolás lehetőségét, míg az elektronikus médiumoknál megfelezné a bírság összegének felső határát. Mandur László, az MSZP országgyűlési képviselője megengedhetetlennek nevezte, hogy a közmédiumok pártmédiumokká váljanak.

Az MSZP ugyancsak elfogadhatatlannak tartja a panaszbizottság megszüntetését, a pályáztatás nélküli frekvenciaosztást, a köztelevízió normatív finanszírozásának eltörlését és a közmédiumok ingatlanjainak átláthatatlan értékesítését. A szocialisták kivonnák a médiahatóság felügyelete alól az írott sajtót és az internetet is.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!