Magyarország

2010.12.28. 18:47

Bérkompenzáció a közszférában - RTL

<p>Összesen körülbelül 22 milliárd forintot szán a kormány arra a célra, hogy kompenzációt kaphassanak a közszféra azon dolgozói, akiknek jövőre csökkenne a fizetésük - hangzott el a kedd esti RTL Híradóban.</p>

Korábban azt állították, az új adórendszerrel mindenki jobban jár, a miniszterelnök szóvivője szerint azonban ebben nincs ellentmondás. Szijjártó Péter szerint a közalkalmazotti bértábla összetettsége nyomán egy-két, az állami szférában dolgozó embernél előfordulhatott volna nettó fizetés csökkenés. Ezért szánnak arra 2011-ben 21,9 milliárd forintot, hogy senki ne járjon rosszabbul. Az RTL Híradó összeállítása szerint azonban a versenyszférában dolgozók viszont csak bízhatnak a béremelésben. A szakszervezetek szerint erre meg is van az esély. Az Országos Érdekegyeztető Tanács ugyanis 4-6 százalékos béremelést ajánlott a cégeknek. Ez azonban csak ajánlás, nem kötelező.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!