Magyarország

2010.11.27. 19:20

Tűzpárbaj Kispesten - továbbra sem tudni, volt-e harmadik rabló

<p>Továbbra sem tudni, volt-e harmadik társa azoknak a bankrablóknak, akik péntek délután fosztottak ki egy kispesti pénzintézetet. A rablás tűzpárbajjal végződött: az egyik támadó meghalt, társa megadta magát a rendőröknek.</p>

A szemtanúk egymásnak ellentmondó információkat adtak a rendőröknek arról, hogy a rablók hányan voltak. Voltak, akik azt látták, hogy egy gépfegyveres férfi bemenekült a Szigligeti utca elején lévő panelházba. A rendőrség szombaton nem közölt új információt az ügyről, vasárnap sajtótájékoztatón számolnak be a fejleményekről.

A két fegyveres péntek délután lépett be egy kispesti bankba, ahol a bevétel átadására szólították fel az alkalmazottakat, majd elmenekültek a zsákmánnyal. A közben kiérkező járőrök a közelben, a Szigligeti utcánál pillantották meg őket. Intézkedni próbáltak, de a támadók gépkarabélyból, szó nélkül tüzet nyitottak rájuk. A rendőrök viszonozták a tüzet, ekkor halt meg az egyik támadó, társa pedig megadta magát. A bankrablás után közvetlenül olyan információkat kaptak a rendőrök, hogy egy gépfegyveres férfi bemenekült a Szigligeti utca elején lévő panelházba. Emiatt az épületet az egyenruhások hermetikusan körbezárták, és nem sokkal később megérkeztek a Terorelhárítási Központ kommandósai is, hogy átvizsgálják a házat. A lakók csak éjjel mehettek haza.

A HírTV szombaton arról számolt be, hogy a Szigligeti utcai épület folyosóján az éjszakai helyszíneléskor volt egy holttest, személyazonosságáról a rendőrségen nem mondtak részleteket.

Azt, hogy a bankrablóknak volt-e társa, továbbra sem tudni, a rendőrség vasárnap sajtótájékoztatón számol be a részletekről. Új információt szombaton nem közöltek.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!