Magyarország

2010.11.19. 07:55

COZMA-PER: újabb sportolót hallgat meg a bíróság

<p>Uros Vilovszki kézilabdázó meghallgatásával folytatódik pénteken a Cozma-ügy tárgyalása a Veszprém Megyei Bíróságon. A sportolót tanúként hallgatják ki az ügyben.</p>

Hétfőn Gulyás Péter és Jevgenyij Lusnyikov kézilabdázókat hallgatta meg a bíróság. Gulyás Péter vallomásában a gyilkosság éjszakájáról elmondta: azt hallotta valakitől, hogy Marian Cozma az utcán van és verekszik. Ekkor kiment a szórakozóhely elé, ahol elmondása szerint annyit látott, hogy Cozma a bal kezével lendít egyet maga előtt valaki felé, majd összeesik. Ezután Ivan Pesic felé fordult, aki vérzett, ezért megmutatta neki, merre van a kórház. Végül valaki boxoló mozdulattal felé lépett, ezért elfutott - tette hozzá. Gulyás Péter egyedül Németh Győzőt ismerte fel a vádlottak közül, aki szerinte kint az utcán azt kiabálta, hogy "Gyertek! Kértek még?" és feltűnően agresszíven viselkedett.

Jevgenyij Lusnyikov fenntartotta korábbi vallomásait, mert azt mondta: ilyen hosszú idő után már nem emlékszik pontosan a történtekre. Azt mondta: zajt hallott, ezért ment ki az utcára, ahol a "Pisztoly!" felkiáltást hallotta. Ezután néhányan megindultak egy sötét terepjáró felé, majd elhajtottak azzal. A sportoló szerint a pisztoly szó egy jelnek tűnt, amire mindenki elindult. Ezután odament Marian Cozmához, aki ekkor már eszméletlenül feküdt a földön.

Nem látták, ki szúrta le Marian Cozmát

Zarko Sesum, Ivan Pesic és Illyés Ferenc korábban nyilatkozatban közölték, hogy fenntartják a nyomozati szakaszban tett vallomásaikat, melyet a bíró októberben már ismertetett. Eszerint egyikük sem látta, hogy ki szúrta le Marian Cozmát.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. A tárgyalás szeptember 13-án kezdődött. Heten állnak bíróság előtt, ellenük emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád. A vádlottak mindannyian tagadják, hogy közük lett volna a gyilkossághoz.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.
- Független HÍrügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!