Magyarország

2010.11.08. 17:30

A Nemzeti Közlekedési Hatóság dönt a Margit híd forgalomba helyezéséről

<p>Amennyiben ezen a héten minden érintett szervezet hozzájárul a Margit híd forgalomba helyezéséhez, akkor Nemzeti Közlekedési Hatóság vélhetően november 15-vel megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt - tájékoztatott hétfőn közleményben a főváros.</p>

A Margit híd felújítását végző vállalkozó ezen a héten befejezi azokat a munkálatokat, amelyek a gépjárműforgalom beindítását lehetővé teszik. Ezzel párhuzamosan zajlanak a hatósági engedélyezési folyamatok - közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója. Ennek keretében hétfőn délelőtt megtörtént a hatósági szemle. Délután tartják a közmeghallgatást, ahol minden - több mint félszáz - érintett fél elmondhatja szakmai véleményét a forgalomba helyezésről. A héten az összes érintett írásos nyilatkozatát meg kell szerezni arról, hogy hozzájárulását adja-e, és ha igen, milyen feltételekkel a híd forgalomba történő visszaállításához. Amennyiben mindenki pozitívan nyilatkozik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság megadja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt.

Ha valamely szervezet ezt nem teszi meg, vagy ezen a héten a döntéshozók nem érhetők el, úgy a közlekedési hatóság vélhetően november 15-vel nem ad hozzájárulást - áll a közleményben. A híd e hét közepétől vélhetően alkalmas lesz a forgalom lebonyolítására 2-szer 2 sávon, de az engedélyhez az összes érintett nyilatkozatára szükség van - zárul a tájékoztatás.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!