Magyarország

2010.11.11. 13:09

A magyar trónt követeli egy egri férfi

<p>A férfi állítólag trónkövetelő levelet juttatott el az Országgyűlésnek, azt állítva ő a kihalt Árpád-ház egyetlen élő leszármazottja.</p>

A 92 éves Daka József úgy tudja, családja IV. Béla lánya, Jolanda és Dzsingisz kán unokája, Kadan frigyéből származik. Ennek alapján nyújtotta be trónigényét az Országgyűléshez címezve - számolt be a hírről a Borsonline.hu. Bár a történészek nem tudnak az említett frigyről a Borsnak sikerült megszólaltatni a férfit, aki azt mondta: sokáig ő sem tudott származásáról. Állítja Kadan és Jolanda Szegeden telepedett le, ahol Dakára változtatták a nevüket. Hogy az állítólagos Árpád-házi utód miért döntött úgy, hogy visszavenné ősi jussát, arról nem tudni, mint ahogy arról sem, hogy az Országgyűléshez valóban érkezett-e ilyen levél, amiben az idős férfi egyébként I. Józsefként említve magát jelentette be igényét a magyar trónra.
Forrás: www.borsonline.hu

Tovább részletek az eredeti oldalon >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!