Magyarország

2010.11.25. 12:45

A Jobbik a nyugdíjrendszer átalakításának céljával igen, de a módszerrel nem ért egyet

<p>A Jobbik egyetért a kötelező magánnyugdíjrendszer felszámolásával, ám kifogásolják, sőt veszélyesnek tartják annak módszerét - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.</p>

Az ellenzéki politikus aggasztónak nevezte, hogy miközben a "visszaállamosítással" gyakorlatilag hitelt vesz fel az állam a volt magánnyugdíjpénztári tagoktól, azt alapvetően a folyó kiadások finanszírozására fordítja. A Jobbik még nem döntött arról, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak-e az ügyben.

A Jobbik üdvözli, hogy a kormány megszüntette a makrogazdasági "szálhámosságot" jelentő kötelező magánpénztári rendszert - mondta csütörtökön Hegedűs Tamás. A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint azonban aggasztó, hogy az egyéni számlavezetést lehetővé tevő tőkefedezeti, úgynevezett második pillért is felszámolja az állam. Az ellenzéki politikus szerint a kormány javaslata alapján az eddig egyéni számlán vezetett nyugdíjmegtakarításokról csak bevételi nyilatkozatot ad a kormány.
- Független Hírügynökséog -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!