Magyarország

2010.10.12. 17:14

VÖRÖSISZAP - több mint 100 millió forint gyűlt össze a kármentő alapban

<p>Kedden délelőtt 11 óráig több mint 100 millió forint gyűlt össze a kormány által indított kármentő alapban. A miniszterelnök szóvivője a kormányfő nevében köszönetet mondott mindazoknak a segítő szándékú embereknek, akik adományaikkal hozzájárultak a gyűjtéshez.</p>

A kormány jelenleg is dolgozik azon, hogy a hogy az adakozóknak valamilyen adójóváírási lehetőséget biztosítson - mondta Szijjártó Péter keddi sajtótájékoztatóján.

A Magyar Kármentő Alapban összegyűlt pénzt a károsultak lakhatási feltételeinek megteremtésére, átmeneti elhelyezésük fedezetére, a közterületek helyreállítására, és a természeti környezet revitalizálására fordítják, a helyi önkormányzatokkal együttműködésben Az alap működési költségeit a kormány állja. A számlát nyitó bankkal kötött megállapodás alapján az utalások is költségmentesek - hangsúlyozta a szóvivő. A www.karmentoalap.hu várhatóan már kedden délutántól elérhető lesz.

Szijjártó Péter elmondta: az Egyesült Államokban a két legnagyobb amerikai magyar szervezet is megkezdte már a gyűjtést. Az Amerikai Magyar Szövetség, illetve Amerikai Magyar Koalíció munkájába várhatóan egy katolikus egyházhoz köthető szervezet is hamarosan bekapcsolódik majd. A szervező munkát George Pataki, magyar származású amerikai politikus irányítja.

A politikus végezetül azt kérte valamennyi hazai médiumtól, hogy népszerűsítsék a Magyar Kármentő Alap hirdetését. A felajánlásokból elkészült online és nyomtatott sajtóban közzétehető hirdetés, reklámklip és hanganyag a tévék, rádiók, illetve online portálok számára elérhető, csupán kérniük kell azt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!