Magyarország

2010.10.28. 10:30

Érdemi párbeszédet követel az FRDÉSZ a különadóról

<p>Érdemi párbeszédet követel a kormánytól a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) a végkielégítéseket sújtó különadó ügyében.</p>

Követelik az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) összehívását is.  Ha a parlament nem az alkotmánybírósági döntésnek megfelelően fogadja el a 98 százalékos különadóról szóló törvényt, akkor nemzetközi bírósághoz fordulnak.

Az FRDÉSZ visszautasítja a kormány és a Fidesz egyes politikusainak kijelentéseit, mellyel összemossák az előző kormány "pártkatonáinak" kifizetett, jogos felháborodást keltett magas juttatásokat és a közalkalmazottak, köztisztviselők és hivatásos állományúak esetenként több évtizedes munkájával megszolgált végkielégítéseit.

Az FRDÉSZ csütörtöki közleménye szerint elvárják a kormánytól, hogy az haladéktalanul hívja össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot (OKÉT). Azt is kérik, hogy kezdődjön érdemi párbeszéd annak érdekében, hogy olyan törvény szülessen, amely összhangban van az Alkotmánybíróság döntésével, vagyis megakadályozza a közszolgálati törvényekben garantált juttatásoktól való eltérés lehetőségét, de nem sújtja ,,rabszolga adóval" a közszférából tizenöt, húsz, harminc vagy éppen negyven év után távozni kényszerülőket!.

Az FRDÉSZ egyetért a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) kezdeményezésével. Amennyiben a parlament változatlan tartalommal és nem az alkotmánybírósági döntés figyelembe vételével fogadja el a 98 százalékos különadóról szóló jogszabályt, a PSZ-hez hasonlóan az FRDÉSZ is nemzetközi bírósághoz fordul jogorvoslatért.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!