Magyarország

2010.10.21. 17:55

Kilenc kórház gyermekonkológiai osztálya 56 millió forintot kapott

<p>Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 56 millió forintot adott át kilenc kórház gyermekonkológiai osztályának. Az összeget az agresszív kemoterápiás kezelésben résztvevő leukémiás és egyéb daganatos gyermekek gyógyítására használják fel az intézmények.</p>

A Heim Pál Gyermekkórház Hemato-onkológiai Részlegénél egy - a tumoros, leukémiás gyermekek sikeres gyógyításához nélkülözhetetlen - digitális videótükröző toronyrendszert vásárolnak 15 millió forintért. A Tűzoltó utcai Gyermekkórház Hematológiai Osztályánál egy többfunkciós betegőrző-nővérriasztó rendszert szereznek be, 10 millió forint értékben. A Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai részlege egy életmentő, újgenerációs véralvadásmérő berendezést szerez be, ami 12 millió forintba kerül.

Kapott még pénzt a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Onkohaematológiai Osztálya, illetve a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-onkológiai Osztálya is.

Az alapítvány ma Magyarországon az egyik legnagyobb adományozói körrel rendelkezik, és 2003 óta több mint 385 millió forinttal támogatta a leukémiás gyermekek gyógyítási feltételeinek korszerűsítését.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!