Magyarország

2010.10.27. 15:45

FŐVÁROSI KÖZGYŰLÉS - Új vezetők a fővárosi cégek élén

<p>A szerdán létrehozott Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. vezérigazgatójává László Györgyöt, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatójává pedig Vitézy Dávidot nevezte ki szerdán zárt ülésen a Fővárosi Közgyűlés.</p>

A testület emellett leváltotta a közszolgáltató cégek eddigi vezetőit és helyettük újakat nevezett ki.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) feladata a fővárosi közüzemi és közműszolgáltatások, valamint a nem közlekedési célú egyéb közszolgáltatásokat végző vállalatok tulajdonosi irányítása és ellenőrzése. A BVK irányítása alá hét tag-társaság tartozik: a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv), Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt., a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (Főkert), a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft., valamint a FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. Mind a hét cég a főváros kizárólagos tulajdonában van.

A közgyűlés döntése alapján az FKF új vezérigazgatója október 28-tól Tölgyesi Balázs, az eddigi vezetőt, Bielek Pétert leváltották. A Főtáv élére Fekete Csaba került, Kovács Lajos helyett. A fürdőket üzemeltető társaságot Ferenci Tibor helyett csütörtöktől Szőke László vezeti. Szintén leváltották a temetkezési intézet eddigi vezetőjét, Simóka Kálmánnét, az új vezérigazgató Horváth József. A Főkert új vezetője Szabó József, Vásárhelyi Istvánt leváltották. A FŐKÉTÜSZ élén csütörtöktől Lángfy Pál áll, Bubla Gyula helyett. Az FTSZV új vezetője Wohner Zsolt.

Ugyancsak leváltották a Parking Kft. vezetőjét, Gyarmati Zoltánt, a társaság új vezetője Devecz Miklós. A Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Nonprofit Kft. élére Komáromi Endre került. Új vezetője van a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-nek Nagyunyomi-Sényi Gábor személyében, az ENVIDURA Kft.-t pedig Wertán Zsolt vezeti.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!