Magyarország

2010.09.20. 17:19

Környezetvédelmi ellenőrzést tart a héten az NKH

<p>Közúti környezetvédelmi ellenőrzést tart a héten, hétfőtől péntekig a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).</p>

A szervezet Hajdú-Bihar megyében Debrecenben, Győr-Moson-Sopron megyében Győrben, és Csongrád megyében Szegeden, valamint Budapesten végez méréseket. Az akció az Autómentes nap elnevezésű program része.

Az ellenőrzés célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, betartassa a járművezetőkkel az előírásokat, valamint kiszűrje a sok káros anyagot kibocsátó járműveket - közölte az NKH hétfőn. Az ellenőrök elsősorban a járművek kipufogógázának szennyezőanyag tartalmát mérik. Vizsgálják az adott jármű környezetvédelmi-műszaki állapotát, valamint az érvényes okmányok meglétét.

A környezetszennyezőnek minősített autók tulajdonosai további vizsgálatokra, míg a rendben lévő járművek tulajdonosai kisebb ajándékra számíthatnak. Bevetik az úgynevezett "táv emisszió mérőt" is, ami képes arra, hogy a haladó járművek károsanyag kibocsátását mérje. Az eszközt a tavalyi, hasonló akcióban is sikerrel használták.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!