Magyarország

2010.09.02. 11:50

Jobbik: parkolási amnesztiát Budapesten

<p>Parkolási amnesztiát vezetne be a Jobbik Budapesten, illetve egységes parkolási rendszert dolgozna ki a fővárosban - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje.</p>

Staudt Gábor beszélt arról is, hogy Budapesten a szerdán bejelentett közrendvédelmi telepek nélkül is megoldható közbiztonság helyzete.

A parkolási amnesztia lehetőségét teremtené meg Budapesten a Jobbik - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt főpolgármester-jelöltje. Staudt Gábor szerint ugyanis elharapózott a "maffiamódszerekkel" üzemeltett parkolás a fővárosban és már nem lehet nyomon követni, hogy kit büntetnek meg jogosan és kit jogtalanul.

Az egyszeri amnesztia utáni új szabályozás pedig egységes parkolási rendszert valósítana meg Budapesten - tette hozzá a politikus. A párt meglátása szerint a parkolás óránkénti díját általában egy buszjegy árában lehetne maximalizálni, de egyes kiemelt területeken - mint például a Margitszigeten - sem lenne szerencsés a két buszjegy áránál drágább díj. A parkolásból - illetve a teljes közlekedésből - befolyó pénzeket pedig a közösségi közlekedés fejlesztésére és új parkolóhelyek létrehozására fordítanák.

A jobbikos politikus újságírói kérdésre beszélt a szerdán bejelentett közrendvédelmi telepekről szóló tervről is, szerinte Budapesten ezek nélkül is megoldható a közbiztonság siralmas helyzete.

Staudt Gábor kitért arra is, hogy a Jobbik le fogja adni a szükséges számú ajánlószelvényt a határidőre.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!