Magyarország

2010.09.11. 18:15

Hazaengedték a kórházból a gyógyszermérgezést szenvedett lenti diákokat

<p>Már jól vannak a gyógyszermérgezést szenvedett lenti diákok. A tíz tanulóból kilencet hazaengedtek a kórházból.</p>

Az orvosok szerint olyan gyógyszert szedtek be a fiatalok csütörtökön az iskolában, amely nagyobb adagban légzési és keringési rendellenességet is okozhatott volna. Ugyanakkor a gyógyszer receptre kapható. A 16-17 éves diákoknak több mint húsz darab volt belőle.

Mára csak egy diáknak kellett a zalaegerszegi kórházban maradnia. Őt sem a gyógyszermérgezés miatt tartották bent, hanem mert kiderült, hogy más betegsége is van, azt vizsgálják. Azt mondja: nem tudta mit vesz be, fájt a feje és azt hitte, hogy iskolatársa fájdalomcsillapítóval kínálja. Az iskola igazgatója szerint azonban a másik kilenc diák pontosan tudta, mit csinál.

Az a diák, aki a pirulákat az iskolában osztogatta, azt állította: egy kocsmában kapta a gyógyszert. Tízen vettek be belőle, a rendőrök további 13 szemet foglaltak le a központi idegrendszerre ható gyógyszerből. A pirula receptre kapható. Gyógyszertárban, kórházakban, szakrendeléseken nem nagyon nagy számban, de azért lehet kapni ezt a pirulát. A gyerekek találékonysága, ügyessége határtalan, úgyhogy valamilyen jogos, illetve jogtalan úton hozzájutottak - mondta Gárdos László, a Zala Megyei Kórház Gyermekosztály főorvosa.

Az orvosok szerint a diákoknak az a szerencséjük, hogy csak egyszer és keveset vettek be a gyógyszerből. A készítmény ugyanis nagyobb adagban nemcsak bódulatot, hanem légzési és keringési rendellenességeket is okozhat. A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben. Az orvosok szerint lehetséges, hogy a gyerekek közül néhányan alkoholt is ittak a gyógyszer mellé. Hogy ez valóban így volt-e, majd a laborvizsgálatokból derül ki.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!