Magyarország

2010.09.02. 14:15

Csaknem 1000 kollégiumi férőhellyel kevesebb van Pécsett

<p>Csaknem 1000 férőhellyel kevesebb kollégiumi férőhely van Pécsett a tavalyihoz képest. Két épületet ugyanis felújítanak, oda idén nem lehet beköltözni. Így az egyetemisták egyharmada albérletet keres, emiatt pedig nagyon felmentek az árak.</p>

Csütörtökön délelőtt már a bútorokat hordták ki a pécsi Jakabhegyi kollégiumból. Itt hétfőn kezdik a felújítást, az épület ugyanis teljesen tönkrement, ellepték a csótányok. A felújítás miatt ide nem költözhetnek be a kollégisták. Ahogy a Szántó kollégiumba sem, mert ott is építkeznek. Így összesen 950 férőhellyel kevesebb van idén Pécsett - mondta a Független Hírügynökségnek Kresák Gergely, a Pécsi Tudományegyetem Kollégiumi Igazgatási Osztályának vezetője.

A diákok egyharmada a férőhelyek csökkenése miatt albérletbe kényszerül, ezért nagyon felmentek az ingatlanárak. Egy egyetemhez közeli panellakás bérleti díja 50 és 90 ezer forint között mozog, erre jön rá még a rezsi is havonta. A külvárosi lakások is 40-50 ezer forintba kerülnek egy hónapra. Akiknek nem jut kollégiumi férőhely és albérletbe kényszerülnek, azok az egyetemtől támogatást kaphatnak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!