Magyarország

2010.09.28. 17:49

Chipet kapnak a kukák Székesfehérváron

<p>Digitális szemétszállítási azonosítórendszert vezetnek be Székesfehérváron. A kukák chipet kapnak, és ha nem fizet a tulajdonos, nem szállítják el a szemetet.</p>

Az egyik kertvárosban, Öreghegyen 719 ingatlannál, valamint a teljes Köfém és Berkes lakótelepen vezetik be a kísérleti rendszert.

A következő hetekben kapják a kukák a chipet. Ez tartalmazza a tulajdonos címét, nevét. Amikor a kukásautó felemeli az edényt, a kocsira felszerelt infrafüggöny azonosítja azt - mondta a Független Hírügynökségnek Simon Beatrix, a szemétszállítást végző Depónia Kft. kommunikációs referense. Ettől pontosabb nyilvántartást remélnek, és a reklamációk hatékonyabb kezelését.

További fejlesztéssel azonban már az is nyomon követhető lesz majd, hogy honnan mennyi hulladékot szállítottak el, és akkor mindenki a ténylegesen elszállított szemét arányában fizethet - tette hozzá.

A városban egyre több helyen vezetik be a szelektív hulladékgyűjtést. A digitalizált rendszer célja egyben éppen az, hogy a szelektivitásra ösztönözzék az embereket. A szelektíven gyűjtött hulladék után ugyanis nem kell fizetni, ám újrahasznosítják azt, és nem terheli a szemétlerakó telepet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!