Magyarország

2010.09.25. 19:54

Budapest jövőjéről kérdezték a városlakókat

<p>Budapest jövőjéről kérdezték a város lakóit szombaton a 6. Állampolgári Részvétel Hetének szervezői. A pillepalackokba zárt javaslatokat és elvárásokat az Erzsébet téri Gödör medencéjében bocsátották vízre. A "BudapesTedd!" elnevezésű akcióval a civil szervezetek az állampolgári részvétel és a közösségi tervezés jelentőségére hívták fel a figyelmet.</p>

A palackpostát a szervezők október közepén, a Helyi Demokrácia Európai Hetén juttatják el a város döntéshozóihoz abban a reményben, hogy a budapesti polgárok igényei és javaslatai ezután nagyobb hangsúlyt kapnak a fővárosi és kerületi döntéshozatali folyamatokban.

Az Állampolgári Részvétel Hete olyan nemzetközi rendezvénysorozat, amely az állampolgári és közösségi részvétel jelentőségére, a közösségi tevékenységben rejlő lehetőségekre hívja fel a figyelmet - olvasható a szervezők szombati közleményében. Az ÁRH eseményeivel egy időben az ország több településén kérdőívekkel mérik fel az emberek különböző intézményekbe vetett bizalmának szintjét.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!