Magyarország

2010.08.02. 09:51

Már csak néhány napig lehet dohányozni a fővárosi aluljárókban

<p>Csütörtöktől már nem lehet dohányozni a fővárosi aluljárókban - akkor lép életbe ugyanis az erről szóló döntés. Eleinte ugyan még nem fognak emiatt büntetni, később akár 30 ezer forintos bírságra is számíthat, aki a tilalom ellenére rágyújt.</p>

A Fővárosi Közgyűlés két hónapja döntött arról, hogy tilos lesz dohányozni az önkormányzat kezelésében álló 72 budapesti aluljáróban, az erről szóló szabályozás csütörtökön lép életbe. A Fővárosi Közterület-fenntartó ezért a dohányzási tilalomra figyelmeztető táblákat helyez el az aluljárók és a metrók kijáratainál, a bejáratoknál pedig csikktartókat szerelnek fel.

A rendelet betartását a Fővárosi Közterület-felügyelet ellenőrzi. Az "első időszakban" csak figyelmeztetik az aluljárókban dohányzókat, valamint szórólapokat osztanak a változásról. Később azonban 30 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújthatják a szabályszegőket.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!