Magyarország

2010.08.26. 10:31

Megkezdődött egy rendőrök elleni erőszakkal vádolt tüntető büntetőpere

<p>Csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon megkezdődött annak a férfinak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy 2007. március 15-én Budapesten az Andrássy úton be nem jelentett tüntetés résztvevőjeként kövekkel dobálta a rendőrsorfalat és barikádépítésben is segédkezett.</p>

A 63 éves, büntetlen előéletű, munkanélküli nyomdászt akkor fogták el a rendőrök, amikor 2007. március 15-én este egy körülbelül 300 fős tömeget oszlattak fel az Andrássy úton. A vád szerint, amikor az Operaház közelében kidöntöttek egy telefonfülkét, annak a barikád közepére tolásában is segédkezett a vádlott, aki az ügyészség szerint több követ dobott a rendőrök irányába. Mindezek alapján a férfit csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják.

A csütörtöki tárgyaláson a vádlott mindvégig tagadta a vádakat, azt viszont elismerte, hogy az Operaház környékén a tüntetők közé keveredett. Majd azt mondta a tárgyaláson: "életem legnagyobb baklövését követtem el, amikor odakiabáltam a rendőröknek, hogy ne oszlassanak, hanem küldjenek tárgyalót".

A csütörtöki tárgyaláson tanúként meghallgatott három rendőr nem tudta egyértelműen azonosítani a vádlottat. Az egyik rendőr tanú azt mondta a szembesítéskor, elhiszem, hogy nem ő volt, mert nem láttam olyan jól. Egy másik rendőr tanúként azt vallotta: "azt láttam, hogy nagy tömeg van, és a tömegből többen dobálnak". A harmadik rendőr tanú pedig azt mondta, biztosan lehetett ott több piros pólós is (nem csak a vádlott).

A PKKB a bizonyítást további tanúmeghallgatással és videofelvétel vetítésével november 10-én folytatja.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!