Magyarország

2010.08.15. 09:49

Ma is torlódás lehet a határokon

<p>Egy órás várakozásra kell számítania a Szerbia felől érkezőknek a röszkei határátkelőnél, de a Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt ennél hosszabb sorok is kialakulhatnak - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.</p>

Alternatív útvonalként a tiszaszigeti átkelőhelyet javasolják. Nagyobb mértékű, 2-3 órás forgalomtorlódásra számítanak az ukrán határszakaszon is mindkét irányban.

Vasárnap reggel csak a röszkei és a barabási határátkelőn kellett hosszabb ideig várakozniuk az országba belépő személygépkocsiknak. Röszkénél a nap további részében is 1-2 órás várakozási idő lehet a főleg szerb, makedón és török vendégmunkások miatt. A rendőrség azt javasolja, hogy az autósok válasszák a reggel 8 és este 6 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt.

Torlódás az ukrán határon

Az ukrán határszakaszon péntek reggel óta torlódás van, és vasárnap estig erre is kell számítani, mind a kilépő, mind a belépő oldalon. A személy- és teherforgalomban is 2-3 óráig tarthat az átkelés az ukrán hatóságok szigorító intézkedése miatt. Ezen a hétvégén tartják Máriapócson a Nagyboldogasszony napi búszút, amelyre sok hívő érkezését várják Kárpátaljáról. A rendezvényhez kapcsolódva többször hirtelen felerősödhet a határforgalom Tiszabecs és Beregsurány között. A rendőrség a záhonyi várakozás elkerülésére az egész nap nyitva tartó beregsurányi, a reggel 7 és este 7 óra között nyitva tartó barabási, illetve a reggel 8 és délután 4 óra között nyitva tartó lónyai határátkelőt ajánlja.

A határátkelők egyébként teljes kapacitással üzemelnek, és ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki, hogy csökkenjen a várakozási idő. A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy több helyen közúti munkákat végeznek.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!