Magyarország

2010.08.02. 11:51

FORMA-1 - Nem történt komolyabb bűncselekmény

<p>Több mint 1500 rendőr vett részt a hétvégi Forma-1 Magyar Nagydíjának biztosításában - komolyabb bűncselekmény idén sem volt. Több eljárás indult azonban kisebb szabálysértések, főként közlekedési kihágások miatt.</p>

A 25. Forma-1 Magyar Nagydíj rendőrségi szempontból rendkívüli esemény nélkül zajlott le - közölte hétfőn délelőtt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A tömegeket vonzó rendezvényen idén is több mint 1500 rendőr vett részt, köztük lovasok, kutyások, motorosok és bűnügyesek is. Hogy a közlekedés zavartalan legyen, csütörtöktől a levegőből is figyelték a környéket. A magyar rendőrök mellett külföldi kollégáik - Lengyelországból, Romániából és Ausztriából - is segítettek a Hungaroringen.

A hétvége alatt kiemelt bűncselekmény, azaz például rablás, zsarolás, vagy autólopás és feltörés nem történt. Szabálysértési eljárást azonban 31 esetben indítottak, főként a szabálytalan sofőrök ellen. Tiltott kéjelgés miatt négy esetben jártak el, míg 12 körözöttet is sikerült elfogni.

A rendőrök 3 autót szállítottak el a hétvégén, hogy a közlekedés zavartalan legyen. A vasárnapi verseny után egyébként a forgalom rendkívül gyorsan helyreállt, mivel a pályáról kivezető utakat egyirányúsították és az egyenruhások is folyamatosan segítették a közlekedést.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!