Magyarország

2010.08.17. 17:01

Csepeli kettős gyilkosság - a gazdasági bűncselekmények ügyében is hamarosan lezárják a nyomozást

<p>A csepeli kettős gyilkosság ügyében már lezárult a nyomozás, a közben felmerült gazdasági bűncselekmények ügyét is lezárják hamarosan.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a 2009 elején, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt kettős gyilkosság ügyében a keddi iratismertetésekkel véget ért a nyomozás, vádemelési javaslattal kerülnek az iratok az ügyészségre.  Az egyik gyanúsítottat, Deme Gábort, egy külön eljárásban azzal is gyanúsítják, hogy sikkasztott az iskola pénzéből. Ebben az ügyben még tartanak az iratismertetések, Deme mellett az iskola egy másik, női alkalmazottja is gyanúsított.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, kedden kora délután véget ért az iratismertetés, ezzel lezárult a 2009 januárjában, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt kettős gyilkosság nyomozása. Az ügyet a rendőrség vádemelési javaslattal az ügyészségre küldi. Ruttner György, az egyik gyanúsított, Deme Gábor védője szerint a rendőrség fenntartotta ügyfelével szemben a bűnsegédi gyanúsítást emberölés ügyében, pedig szerinte a kétnapos iratismertetésen egyetlen bizonyítékot sem mutattak be a nyomozók Deme ellen. Az iratok most vádemelési javaslattal az ügyészségre kerülnek, Kun Tamás - az iskola igazgatóját és egyik tanárát lelövő pedellus több emberen elkövetett embrölés, Deme Gábor pedig ugyanebben bűnsegédként állhat bíróság elé, ha az ügyészség vádat emel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden az ügy kapcsán azt közölte: minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy az iskola biztonsági őre lőtt, aki együtt érkezett Demével. A nyomozók szerint Deme jelen volt a lövéseknél, utána pedig segített eltüntetni a bizonyítékokat. Több mint 50 tanút hallgattak ki az eljárásban és hét szakértői vélemény alapozza meg a gyanúsításokat. Kun Tamás nem tett vallomást az eljárásban, Deme Gábor feltáró vallomást tett, de azzal védekezett, hogy a lövéseknél nem volt a helyiségben és a bizonyítékot a pedellustól való félelmében tüntette el.

A rendőrség azt is közölte, hogy már tartanak az iratismertetések a nyomozás közben felmerült gazdasági bűncselekmények ügyében is. A gyilkosság napján ugyanis éppen azért találkozott Deme Gábor - az iskola gazdasági igazgatóhelyettese - az igazgatóval, mert az rájött, hogy sikkasztott az iskola pénzéből. Ebben az ügyben Deme ellen csalás, sikkasztás és magánokirat hamisítás gyanújával tart az eljárás, és már ebben az ügyben is zajlanak a nyomozást lezáró iratismertetések. Ebben az ügyben az iskola egy munkatársnője is gyanúsított Deme mellett. A rendőrség szerint ez - az igazgató és helyettese közötti - pénzügyi konfliktus áll a gyilkossági ügy hátterében.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!