Magyarország

2010.07.15. 14:40

Vona Gábor: A Gárda-ügy a jövőben is komoly konfliktusforrás lesz

<p>A Jobbik a Gárda-ügyben kompromisszumra törekedett a kormányfővel, ám ez a téma a következő időszakban komoly konfliktusforrás lesz - mondta csütörtökön Vona Gábor, miután frakciótársaival közösen tárgyalt a miniszterelnökkel.</p>

A Jobbik elnöke hangsúlyozta: elszántak a politikai szabadságjogok védelmezésében. Balczó Zoltán, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese egyetértett a kormányfővel abban, hogy az állam nem adhatja át az úgynevezett erőszakszervezetek monopóliumát.

A Jobbik elnöke megerősítette, hogy egyetértés volt a kormányfővel a demográfiai helyzet javításának szükségességében. Vona Gábor bejelentette: eseti parlamenti bizottság felállítását kezdeményezik, a cigány-magyar együttélés komplex rendezése érdekében.

A Jobbik tárgyalódelegációja a kormányfőtől érdeklődött arról, hogy Izraelnek milyen gazdasági tervei vannak Magyarországon. Vona Gábor tájékoztatása szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy Magyarország Izrael-politikája megegyezik az EU Izrael-politikájával. A Jobbik elnöke ezt elfogadhatatlannak nevezte.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!