Magyarország

2010.07.13. 16:25

Nem veszi meg Dunaújváros a II-es számú rendelőt

<p>Dunaújváros - Nem zárult le a II-es számú rendelő ügye Dunaújvárosban.</p>

A kórház vezetése az épület megvásárlásáról tárgyalt a tulajdonossal, ám a kért összeget a közgyűlés soknak tartotta. Július elején nem kezdődhettek meg a rendelések, mert a kórház bérleti díj hátraléka miatt a tulajdonos kicseréltette a zárat. Mára a rendeléseket a kórház elköltöztette onnan, de a havi 11 millió forintos bérleti díjat a szerződés még érvényben lévő öt évéig fizetni kell.

Kedden rendkívüli ülésen tárgyalta a közgyűlés a kórház és a tulajdonos Pentinvest  Kft. egyeztetése alapján létrejött ajánlatot. Ez szerint a város megvásárolná az épületet, és hasznosítaná.

350 millió forintot kért a rendelőért a Pentinvest, amit a közgyűlés túl soknak tartott, mivel a 30 éves épületet sok tízmillióból lehetne felújítani. A képviselők felhatalmazták a kórház főigazgatóját, hogy tárgyaljon a tulajdonossal a bérleti szerződés megszüntetéséről - mondta a Független Hírügynökségnek Fábos  Zsolt, az önkormányzat szóvivője.

Nem tudtak bejutni a betegek és az orvosok a II. számú rendelőintézetbe Dunaújvárosban, július 2-án reggel, mert kicserélte a zárakat az épületen a tulajdonos. A kórház 30 millió forint bérleti díjjal tartozik neki, ami már a működését veszélyezteti. Az önkormányzat akkor a kórháznak július 10-ig adott haladékot, hogy megállapodjon a céggel. Azóta a rendeléseket elköltöztették az épületből, de a bérleti szerződés 2015-ig szól, és addig havonta 11 millió forintot kell kifizetni a kórháznak a rendelő után. A szerződést a kórház korábbi vezetése kötötte - mint Mészáros  Lajos főigazgató korábban elmondta- irreálisan magas a díjjal és kedvezőtlen feltételekkel.

- Független Hírügynökség-

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!