Magyarország

2010.06.23. 17:00

Megválasztották az MDF elnökségének tisztségviselőit

<p>Horváth Istvánt a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettesének, Szabó Józsefet és Viniczai Tibort pedig társelnöknek választották a párt új elnökségének szerdai ülésén - jelentette be Makay Zsolt, akit vasárnap választott pártelnökké az MDF Országos Gyűlése.</p>

A szerdai sajtótájékoztatón ismertették a párt álláspontját az államfő-választással kapcsolatban: eszerint Sólyom Lászlót alkalmasnak találják arra, hogy a poszton maradjon, bár a munkájával nem minden esetben voltak elégedettek az MDF-ben.

A társelnököket a korábbi alelnökök helyett választották az elnökségben. A két társelnök és az elnökhelyettes is más-más területekért felel majd, ezek elosztásáról szerda délután döntenek.

Az MDF a mostani köztársasági elnököt, Sólyom Lászlót ismét alkalmasnak tartja az államfői posztra, bár tevékenységével nem voltak maradéktalanul elégedettek a pártban. Sólyom László, az MDF alapító tagja, a Magyar Demokrata Fórum hivatalos jelöltjeként lett köztársasági elnök, és sokat tett a magyar rendszerváltozás sikeréért, szakmai felkészültsége vitathatatlan - ismertette álláspontjukat Viniczai Tibor. Az eddig ismert államfő-jelöltekkel kapcsolatban nem kívántak nyilatkozni a párt vezetői.

Az MDF-nél felvették azt is, hogy minden parlamenti párt állíthasson államfő-jelöltet, sőt 50 ezer aláírással az állampolgárok közvetlenül is jelölhessenek. A Magyar Demokrata Fórum ugyanakkor az új alkotmány előkészítése kapcsán vitát kezdeményez arról, hogy az állampolgárok közvetlenül választhassák meg az államfőt - közölték.

Makay Zsolt a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nincs napirenden a pártban Bokros Lajos esetleges visszahívása az Európai Parlamentből, mivel az EP-képviselőket a jelölő szervezetek nem hívhatják vissza, és egyébként sem merült fel ilyen igény egyik oldalról sem.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!