Magyarország

2010.06.27. 13:08

Megnyílt a föld Somogyban

<p>Először csak kisebb földomlás volt néhány héttel ezelőtt, majd a folyamatos esőzések miatt mostanra óriási szakadék keletkezett Somogybabodon - egészen közel a lakóházakhoz.</p>

A területre vezető utat lezárták, de a helybeliek félnek, hogy ez nem védi meg őket a veszélytől.

Az elmúlt hetekben a Petőfi utca lakóit Somogybabodon többször is megijesztette a földomlás zaja. Szinte már rettegnek az esőtől, mert minden csapadékos napon egyre nagyobb lesz a szakadék. Pedig már most is majdnem a házakig ér. A legközelebbi épület alig ötven méterre van a körülbelül kétszáz méter hosszú és helyenként tíz méter mély nyílástól.

Most már lehetetlen körbekeríteni a szakadékot, olyan nagy. Az oda vezető utakat viszont lezárták. A terület veszélyes, mégis sokan kíváncsiak rá. A helybeliek szerint ha pénzt szedtek volna a katasztrófaturistáktól, akkor az már fedezné a helyreállítás költségeit.

A Petőfi utca lakói úgy készülnek, hogy az idén Somogybabodon elmarad a július közepére tervezett falunap. Helyette az omlásveszély elhárításán dolgoznak majd. Félnek ugyanis, hogy a szakadék tovább nyílik, és akkor már a házak is veszélybe kerülnek.

Csima Sándor polgármester azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy a veszélyhelyzet megszüntetéséhez a vis maior alapból vár támogatást az önkormányzat, mert önerőből képtelenek vállalni a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!