Magyarország

2010.06.18. 14:59

Elfogták a szökevény Fekete Sereg-tagot

<p>A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a Fekete Seregként elhíresült bűnszervezet ügyének egyik vádlottja és csütörtökön nem jelent meg a soron következő tárgyaláson, a bíróság előtt.</p>

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság célkörözési alosztályának munkatársai fogták el pénteken, Óbudán.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, nem jelent meg csütörtöki tárgyalásán a Fekete Seregként elhíresült bűnszervezet egyik tagja. Ő már a második, akinek nyoma veszett, Magyar Róbert, a sereg vezetője januárban szökött meg, azóta keresik. A férfi nem jelent meg a csütörtöki tárgyaláson és távolmaradását sem jelezte. Az eltűnt férfi egyébként az ügy XVII. rendű vádlottja, aki szabadlábon védekezhetett. Még lakhelyelhagyási tilalom sem volt érvényben ellene.

Óbudán fogták el a férfit



A férfit, aki nem ment el a tárgyalásra, a rendőrök Óbudán fogták el. Előállították és átszállítják a Fővárosi Bíróságra, ahol döntenek további sorsáról - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A férfi egyébként a III. kerületben lakott a lakcímnyilvántartó szerint, ezért kezdték el ott keresni először.

A Fekete Sereg ügyét egyébként 2007 márciusában kezdték tárgyalni, a per befejezését eredetileg 2008 őszére, majd 2009 nyarára tervezték, de az eljárás elhúzódott, a vádlottak betegségei, a tanúk távolmaradása miatt, illetve azért, és mert időközben harmincra emelkedett a vádlottak száma. A vád szerint az említett bűnszervezet számlájára írható Ragyás Tóni megölése, a Colosseum diszkónál történt lövöldözés, a mátészalkai bandatámadás és sok más súlyos bűncselekmény is, de prostitúcióval és pénzbehajtással is foglalkoztak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!