Magyarország

2010.06.23. 14:35

A kamarai törvény módosítását javasolják

<p>A kamarai törvény módosításáról közös javaslatot adott át a szakminiszternek a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) valamint a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke szerdán.</p>

Az általuk kidolgozott törvénymódosító csomag a többi között visszaállítaná a kötelező kamarai tagságot - mondta Éger István, a MOK elnöke.
Éger István, a MOK elnöke beszámolt arról, hogy a szerda reggeli egyeztetésen jelen volt Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, valamint Szócska Miklós, az egészségügyért felelős államtitkár is. A kamarák összefogásának eredményeként egy olyan komplex anyag született, amely pontokba szedve a kötelező kamarai tagságtól az etikai kérdésekig rendezni kívánja a kamarák helyzetét.

Balogh Zoltán, a MESZK elnöke kérdésre válaszolva megerősítette: a találkozón a szakminiszter és az államtitkár is kinyilvánította elkötelezettségét a kötelező kamarai tagság visszaállítása mellett.

Horváth Tamás, az MGYK elnöke kérdésre válaszolva elmondta: amikor megszüntették a kötelező tagságot az egészségügyben dolgozók nyilvántartása a kamaráktól átkerült az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalhoz. A kötelező tagság visszaállításával ez a feladat is visszakerülhetne a kamarákhoz, és akkor nem fordulhatna elő az, ami a sajtóban is megjelent: tehát, hogy nem kapta meg új engedélyét több ezer egészségügyben dolgozó a lejárt helyett.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!