Magyarország

2010.05.05. 17:19

Kártyás beléptető rendszer autósoknak a győri belvárosban

<p>Intelligens beléptető rendszert épít ki a győri belvárosban az önkormányzat.</p>

Erre azért van szükség, mert sokan nem veszik komolyan a behajtást tiltó vagy korlátozó táblákat. Várhatóan szeptembertől azonban már csak kapukon át, erre jogosító kártyával lehet autóval megközelíteni Győrben a legtöbb sétálóutcát.


A kezdeményezésre a belváros autómentesítése miatt van szükség. - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Németh Zoltán a város alpolgármestere. A belvárosban a legtöbb utcába most is tilos autóval behajtani, de sokan ezt egyáltalán nem tartják be vagy éppen hamis mozgáskorlátozott igazolványokkal igyekeznek parkolni.

A rendszer belépőkártyával nyíló kapukból állna, ez garantálja, hogy csak azok hajthatnak be az érintett utcákba, akik erre jogosultak. A rendszer az időt is méri, ez az áruszállító járműveknél fontos, mert azok sokszor túllépik a meghatározott időkorlátot. Németh Zoltán hozzátette: az ott lakókat természetesen nem érinti a változtatás. Az új kezdeményezés tulajdonképpen nem más, mint a meglévő rendszer elektronikus ellenőrzése, ráadásul hosszú távon sokkal költségkímélőbb és hatékonyabb is, mint a közterület felügyelők foglalkoztatása.

A rendszert nyáron építik ki a városban, és az ehhez szükséges helyi rendelet megalkotása után várhatóan szeptemberben lesz üzemképes. Az önkormányzat több mint százmillió forintot különített el erre a célra. A kezdeményezés több mint tíz utcát érint a belvárosban, ez a sétáló utcák fele.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!