Magyarország

2010.05.17. 15:29

Hagyó előzetes letartóztatásban, Horváth és Lelovics házi őrizetben

<p>A Budai Központi Kerületi bíróság hétfőn délután előzetes letartóztatásba helyezte Hagyó Miklóst, társai, Lelovics Ottó és Horváth Éva ellen házi őrizetet rendelt el. A bíróság a volt főpolgármester-helyettes letartóztatását azzal indokolta, hogy fennáll az elrejtőzés vagy szökés veszélye.</p>

Hagyó, Lelovics és Horváth hivatalosan a volt BKV-s humánpolitikai igazgató, Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt korábban indított büntetőeljárás gyanúsítottai. Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót pénteken hallgatták ki a rendőrök a BKV gyanús ügyeletei kapcsán, mindhármuk ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt indult nyomozás. A kihallgatáson Hagyó és Lelovics vallomást is tett, Horváth Éva megtagadta ezt.

A rendőrség egyébként már korábban is kihallgatta Hagyó Miklós volt sajtósait, januárban és februárban Horváth Évát, márciusban pedig Lelovics Ottót. Előbbit először azért, mert a gyanú szerint több mint másfél éven át tényleges munkavégzés nélkül vette fel a BKV-tól kapott munkabérét, prémiumokat és egyéb juttatásokat, több mint 24 millió forintot. Februárban ismét kihallgatták, akkor is - mint most - indokolatlanul és szükségtelenül megkötött szerződések miatt. Utóbbi miatt gyanúsították meg Lelovics Ottót is, még márciusban. Mostanáig mindketten szabadlábon védekezhettek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!