Magyarország

2010.05.11. 16:13

Csökkent a regisztrált álláskeresők száma áprilisban

<p>Jelentősen - több mint 40 ezerrel - csökkent áprilisban a regisztrált álláskeresők száma itthon - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adataiból.</p>

Ez azt jelenti, hogy az előző hónap végén valamivel több mint 600 ezer ember volt a regisztrált munkakereső. A munkaügyi minisztérium szerint egyre inkább látszik, hogy a válság munkaerőpiacra vetített hatása gyengül.


Valamivel több mint 600 ezer regisztrált álláskereső volt itthon áprilisban az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint - ez a szám 43 ezerrel kevesebb az előző hónaphoz képest. 10 ezren közvetítéssel, több mint 33 ezren pedig önállóan találtak maguknak munkát. Tavaly egyébként az évnek ebben az időszakában még egyre többen váltak regisztrált álláskeresővé. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szerint ebből is egyre inkább látszik, hogy a válság munkaerőpiacra vetített hatása gyengül. Ugyancsak ezt jelzi a tárca szerint, hogy egyre kevesebb a csoportos létszámleépítés bejelentése is, számszerűsítve ez az első négy hónapban összesen 4300 embert jelentett.

A tárca keddi közleménye szerint a regisztrált álláskeresők száma a központi régió kivételével mindenhol csökkent. Ennek oka egyrészt a hátrányos helyzetű régiókban a közfoglalkoztatás, a fejlettebb régiókban pedig a versenyszféra megnövekedett munkaerő igénye.

A minisztérium azt is megjegyzi, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adataiban a fenti kedvező tendenciák még nem jelennek meg, hiszen az áprilisi adatokat a KSH jelentése még nem tartalmazza.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!