Magyarország

2010.04.15. 14:44

Népszerű a magyar rovásírás újbóli felfedezéséről készített riport

<p>Eddig több mint 56 ezren töltötték le a japán állami televízió Magyarországon forgatott riportját a YouTube videómegosztó portálról. A téma a rovásírás hagyományainak újbóli felelevenítése volt.</p>

A rovásírással foglalkozó film 2 változatát 10 nap leforgása alatt több, mint 60 ezren töltötték le, mely így a YouTube-on megtalálható rovással, rovásírással foglalkozó anyagok között a legnézettebbé vált.

A kisfilm összeállításában segédkező szolnoki Sípos László közlése szerint a Rovás Alapítvány és a Japán Állami TV (NHK) közös szerkesztésében került az Ohajó Nyippon (Jó reggelt, Japán) című reggeli adásba a székely-magyar rovásról készült kisfilm, még január 12-én.

A külföldről szóló tudósítások között helyet kapott összeállítás arról számol be, hogy a régi írásmód iránt akkor élénkült fel a hazai érdeklődés, amikor Magyarország az Európai Unióhoz csatlakozott. A csatlakozás hívta elő az ősi magyar kultúra iránti érdeklődést hazánkban- állítja a film.

Nézze meg a videót >>>

Az anyag arról is szól, hogy az állami általános iskolákban is megkezdődött a rovásírás tanítása, és hazánkban egyre népszerűbb -főleg a fiatalok körében- ez a régi írásmód.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!