Magyarország

2010.04.09. 13:21

Lezárult a nyomozás a luxusprostituáltakkal kereskedő férfi ellen

<p>A Nemzeti Nyomozó Iroda lezárta a nyomzást az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint lányokat közvetített külföldi megrendelőinek.</p>

A nemzetközi ügynek több gyanúsítottja is van, a francia, a cseh és az osztrák rendőrség is nyomozott a szervezet tagjai ellen.


A Nemzeti Nyomozó Iroda 2008 elején indított eljárást a férfi ellen, aki a gyanú szerint lányokat közvetített Marokkóba, az Egyesült Arab Emírségekbe, Franciaországba, Spanyolországba, Görögországba, Hong-Kongba valamint Nagy-Britanniába, hogy ott a megrendelőknek szexuális szolgáltatást nyújtsanak.
A férfi modellügynökséget is működtetett Magyarországon, de a Queen of the World nemzetközi szépségverseny hazai licencét is tulajdonolta. Az ügyfelek többnyire e-mailben kapták meg a lányok képeit, ezek alapján választhatták a nekik tetszőket. A kiközvetített lányok zömmel 20-25 éves voltak - köztük modellek és szépségversenyek résztvevői - akik a kint végzett munkák után napi 500-1000 euró körüli összeget kaptak, melyből a gyanúsított többnyire harminc százaléknyi jutalékot kért.

A lányok legtöbbször tudták, mi vár rájuk külföldön, de olyanok is akadtak, akik csak kint szembesültek vele, hogy prostitúciós munkát kellene vállalniuk. Volt, aki pornófilm forgatást vállalt itthon, de kint közölték vele, hogy valójában más munkát ajánlanának neki, ha vállalja. A nőket nem kényszerítették a munkára, szabadon hazajöhettek, ha úgy gondolták.

A magyarországi eljárással párhuzamosan az osztrák, a cseh és a francia szervek is nyomoztak a magyar gyanúsítottal kapcsolatban álló külföldiekkel szemben, közöttük a Queen of the World cseh és osztrák licence tulajdonosai ellen is. A nyomozás iratait a Nemzeti Nyomozó Iroda üzletszerű kerítés megalapozott gyanújával küldte meg az illetékes ügyészségnek, hogy emeljenek vádat a férfi ellen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!