Magyarország

2010.03.04. 15:53

Kihallgatták Hagyó Miklós volt sajtósát

<p>Gyanúsítottként hallgatta ki a rendõrség Lelovics Ottót, Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes egykori sajtósát csütörtökön.</p>

A férfi délután fél 3-kor távozott a rendõrség Teve utcai székházából és nem nyilatkozott a rá váró újságíróknak. Lelovicsot a BKV ügyekkel kapcsolatban hallgatták ki, csakúgy, mint korábban Horváth Évát, Hagyó Miklós másik sajtósát.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a férfit csütörtökön hallgatták ki a gazdaságvédelmi nyomozók. Azzal gyanúsítják ugyanis, hogy a korábbi fõpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatójaként rábírta a BKV egykori vezetõit különféle tanácsadói szerzõdések megkötésére. A rendõrök szerint ezek a dokumentumok indokolatlan és jelentõsen túlzó áron születtek, vagyoni hátrányt okozva ezzel a közlekedési vállalatnak. Ez az összeg meghaladja a 20 millió forintot.

Lelovics Ottót a gyanúsítás ellen panasszal élt. A rendõrök nem vették õrizetbe, szabadlábon védekezhet. A kihallgatásnak délután fél három körül lett vége, a volt kommunikációs igazgató akkor távozott a Teve utcai rendõrpalotából. A rá váró újságíróknak nem nyilatkozott.

Hagyó Miklós korábbi fõpolgármester-helyettes másik sajtósát, Horváth Évát is gyanúsítottként hallgatták már ki korábban a nyomozók. A nyomozók szerint a nõ szándékosan rávette a volt BKV-s vezetõket, hogy szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére kössenek szerzõdéseket.

A BKV gyanús ügyleteiben a Budapesti Rendõr-fõkapitányság és a Repülõtéri Rendõr igazgatóság nyomoz, utóbbi a Budapest Airporttal is összefüggõ vesztegetési ügyben. A két hatóságnál tartó nyomozásoknak összesen 22 gyanúsítottja van, köztük egykori és jelenlegi, magas beosztású BKV vezetõk és több ügyvéd. Hatan elõzetes letartóztatásban vannak, Antal Attila volt BKV vezér pedig házi õrizetbe került.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!