Magyarország

2010.03.04. 16:42

Kevesebb balesetet okoznak a nõk

<p>A nõk kisebb valószínûséggel okoznak balesetet és kevésbé agresszívak az utakon, mint a férfiak. Jelentõsen lemaradnak viszont a férfiak mögött a kisebb hibák önálló elhárításában - derül ki a LeasePlan Hungária Zrt. csütörtökön közzétett felmérésébõl.</p>

A flotta- és jármûkezelõ társaság által üzemeltetett céges autók vezetõinek baleseti statisztikája lényegében megegyezik a Központi Statisztikai Hivatal országos adataival. Ezek szerint a férfiak csaknem háromszor akkora arányban okoznak közúti balesetet, mint a nõk, akik sokkal kevésbé agresszívak vezetés közben. Ugyanakkor egy hosszabb út elõtt a céges autót használó nõk sokkal ritkábban ellenõrzik például a megfelelõ keréknyomást, és a kisebb hibák önálló elhárításában is jelentõsen lemaradnak férfi társaik mögött.

A céges autók esetében a leggyakrabban elõforduló színek a fekete és a fehér különbözõ árnyalatai. A férfiak sokkal nagyobb arányban, 70 százalékban ülnek fehér autóban és feketét csak 30 százalékuk használ. A nõk viszont nagyobb arányban, 53 százalékban vezetnek fekete autót és 47 százalékban fehéret. Az átlagos motorteljesítmény viszont a nõk és a férfiak esetében azonos, 114 lóerõ. A különbözõ vállalatok által követett cégautó-szabályzatok ugyanakkor megkötik a használók választási szabadságát.

A felmérésbõl az is kiderül: a nõkre jellemzõbb, hogy otthonosabbá teszik autójuk belsõ terét, ezzel szemben a férfiak inkább munkaeszközként tekintenek az általuk használt jármûre.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!