Magyarország

2010.03.04. 14:33

Debreczeni József mégis fellebbezett

<p>Fellebbezést nyújtott be csütörtökön Debreczeni József közíró a hétfõi bírósági ítélettel szemben, melyben 100 ezer forintra - vagy 200 napi elzárásra - ítélték egy cikke miatt.</p>

Debreczeni József a hétfõi ítélethirdetés után azt mondta: megfontolja, hogy fellebbez-e az ítélet ellen, vagy inkább vállalja a 200 nap fogház büntetés letöltését.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Debreczeni József közírót rágalmazásért 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a II. és IIII. kerületi Bíróság elsõ fokon hétfõn. Debreczenit a Népszabadságban 2008. szeptember 20-án megjelent "A diktatúra árnyéka" címû írása miatt marasztalták el az UD Vagyonvédelmi Zrt. feljelentése után kezdõdött perben. A tárgyalás után a büntetlen elõéletû Debreczeni József újságíróknak kijelentette, megfontolja, hogy fellebbez-e az ítélet ellen, vagy inkább vállalja a 200 nap fogház büntetés letöltését. A bíróságtól három nap gondolkodási idõt kért.

Debreczeni József csütörtökön a Független Hírügynökség kérdésére megerõsítette, hogy a kért gondolkodási idõ utolsó napján, csütörtökön benyújtotta fellebbezését a bírósághoz.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!