Magyarország

2010.02.02. 10:08

VAGYONNYILATKOZATOK: Gyurcsány Ferenc

<p>2009-ben a cégtõl és a Miniszterelnöki Hivataltól kapott jövedelme majdnem száz és fél millió forint volt, ami 13 és fél millió forinttal volt kevesebb, mint 2008-ban.</p>

Gyurcsány Ferenc legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint száz százalékos tulajdonosa az Altus Befektetési Zrt-nek. A volt miniszterelnök két ingatlan tulajdonosa, az egyik egy 50 négyzetméteres pápai lakás, ami teljes egészében az övé, illetve Dobrev Klárával fele-fele arányban tulajdonosa egy kötcsei, majdnem 3300 négyzetméteres telken fekvõ 267 négyzetméteres háznak, amit tavaly novemberben vásároltak.

A házra egyébként 62 millió forint hitelt vett fel Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök bankszámláján nem tudni, hogy pontosan mennyi pénz van, a vagyonnyilatkozatban csak annyit jelöl meg, hogy azok egyenlegei december végén nem érték el a képviselõi alapilletmény (2009-ben 231 ezer 900 forint) hat havi összegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!