Magyarország

2010.02.18. 08:36

Ma van a Torkos Csütörtök

<p>Összesen 1309 vendéglátóhelyen lehet féláron enni és inni február 18-án, a Torkos Csütörtökön egész nap.</p>

Idén húsz beszállító is csatlakozott a kezdeményezéshez, ezek a cégek 50 százalékos kedvezménnyel adják az alapanyagokat az éttermeknek- mondta a Független Hírügynökségnek Róna Iván, a szervező Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. A www.menjunkenni.hu internetes oldalon megtalálható az akcióban résztvevő helyek listája és elérhetősége.

A Torkos Csütörtököt immár ötödik alkalommal rendezik meg, idén 1309 étterem jelezte, hogy részt kíván venni az akcióban, vagyis megdőlt a tavalyi, 1300-as rekord. Róna Iván elmondta, hogy a www.menjunkenni.hu internetes oldalon meg lehet nézni azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek 18-án egész nap ötven százalékos kedvezményt adnak.

Újdonság, hogy idén húsz beszállító is belépett a programba, vállalták, hogy féláron biztosítják az alapanyagokat az éttermeknek- mondta Róna Iván. Idén -az eddigiektől eltérően- csak a helyben fogyasztott ételekre vonatkozik a kedvezmény, tehát az elvitelre kért ételekést a Torkos Csütörtökön is a teljes árat kell fizetni.

Róna Iván elmondta, hogy idén először több vendéglátóhely viszont jelezte, hogy ha már nem tudnak 18-ára asztalt biztosítani, akkor 19-én vagy akár 20-án is féláron várják a vendégeket.

Róna Iván elmondta, hogy vallási gyökere van a torkos csütörtöknek: a farsangi időszakot lezáró hamvazó szerda utáni napon még lehet enni egy nagyot, mielőtt kezdődik a húsvét előtti negyvennapos böjt, és ez a nap a torkos csütörtök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!