Magyarország

2010.02.25. 12:21

Exkluzív! Ő buktatta le a Magyarok Nyílait!

<p>Benkő György kocsijában készült a titkos felvétel, aki évek óta ismerte az egyik gyanúsítottat. 100 méterre laktak egymástól, és egy edzőterembe jártak.</p>

A Nemzeti Nyomozó Iroda több hónapos titkos nyomozás után vette őrizetbe Budaházy Györgyöt tavaly júniusban. Lapértesülések szerint terrorcselekmény elkövetésével és emberölés előkészületével gyanúsítják, ugyanis kapcsolatot véltek találni a jobboldali radikális vezető, illetve a Magyarok Nyilai között. Budaházy és társai elleni perdöntő bizonyítékokat mutat be csütörtök este az RTL Klub Akták című műsora.
 
- Mi vagyunk a Magyarok Nyilai.
- És az mi?
- Mi vertük meg a Csintalant, mi dobáltunk Molotovot az országgyűlési képviselőkre, mi robbantottunk a Szilvássynál, én lőttem a Hiller házára, mit akarsz még?
Ez a beszélgetésrészlet egy titokban készített hangfelvételből származik. Benkő György kocsijában készült, aki évek óta ismerte az egyik gyanúsítottat. 100 méterre laktak egymástól, és egy edzőterembe jártak. Benkő azt mondja, az ismerőse folyton arról beszélt neki, mi mindent csinált az utcai harcokban, és neki egy ponton elege lett.

„Úgy gondoltam, hogyha más nem tesz semmit, akkor majd én megpróbálom megtenni azt, hogy ennek a dolognak vége legyen” – mondta el az RTL Klubnak Benkő György, aki arccal és névvel vállalta: ő volt az, aki beépült a terrorcselekményeket elkövető és továbbiakat tervező radikális csoportba.

Úgy tett, mintha maga is szélsőséges radikális lenne, miközben minden elhangzott szót rögzített a telefonjával. Ezután bevonták abba a merényletbe, amit Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ellen terveztek.
- Ez az éjszakai történet ez tulajdonképpen a jövő hétről szól.
- A jövő hétről?
- Igen. Lent van egy kézigránát az egyik országgyűlési képviselő lakására. Sofőr kell. - És akkor utána nem hivatalosan külsős munkatárs vagy.
- Az nem semmi.

Benkő az akció előtt feljelentést tett a rendőrségen. Jelenleg 16 embert gyanúsítanak azzal, hogy terrorcselekményeket követtek el, köztük Budaházy Györgyöt, aki az ügyészség szerint a terrorszervezetet vezette. A teljes riportot és a terroristák elleni riportot teljes hosszában az Akták csütörtökön este 23:10-kor kezdődő adásában nézhetik meg az RTL Klubon.
Forrás és Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!