Magyarország

2010.02.18. 12:14

Egy hét múlva lesz a Mûgyûjtõk Éjszakája

<p>Már 15. alkalommal várják kiállítás megnyitókkal, tárlatvezetésekkel, elõadásokkal, képzõ- és iparmûvészeti tárlatokkal az érdeklõdõket február 25-én Budapesten, a Mûgyûjtõk Éjszakáján.</p>

Ezúttal tizenhét galéria és kis üzlet csatlakozott a programhoz a fõvárosi Falk Miksa utcában és környékén, délután öt óra és éjfél között lehet majd ellátogatni hozzájuk- mondta a Független Hírügynökségnek Kishonty Zsolt mûvészettörténész, a MissionArt Galéria társtulajdonosa.

A belvárosi mûkereskedõk immár 15. alkalommal rendezik meg a Mûgyûjtõk Éjszakáját Budapesten, a Galériás Negyedben. Február 25-én délután öt óra és éjfél között 17 galéria készül különbözõ programokkal a Falk Miksa utcában és környékén - mondta Kishonty Zsolt. A MissionArt Galéria társtulajdonosa hozzátette, hogy idén számos képzõmûvészeti érdekességgel készülnek.

Két galériában a 105 éves korában tavaly elhunyt Losonczy Tamás festõmûvész elõtt tisztelegnek majd. A MissionArt galéria a mûvész egész munkásságát átfogóan, 1945-tõl 2009-ig mutatja be papírmunkákon keresztül: korai rajzokat, akvarelleket, kollázsokat és más papír alapú munkákat állítanak ki. A Pintér Galériában pedig a mûvész olajfestményeibõl rendeznek egy tárlatot.

A Kálmán Makláry Fine Artsban Sándorfi István Párizsban élt és alkotott magyar festõmûvész munkáiból nyílik tárlat. A Prestige Galériában Bak Imre munkáit mutatják majd be. A Dénes Galériában egyebek mellett autentikus nomád szõnyegeket, 2000 éves kínai terrakotta figurákat, valamint az 1800-as évekbõl származó hajózási navigációs eszközöket lehet majd megnézni - mondta Kishonthy Zsolt. Hozzátette, hogy minden galéria készül valami érdekességgel, ezekrõl a www.mugyujtokejszakaja.hu internetes oldalon lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!