Magyarország

2008.11.15. 12:24

Lejárt a VÉSZ ultimátuma - biztonsági szolgálat védi a HospInvest épületeit

<p>Éjfélkor lejárt az az ultimátumban megjelölt három nap, amelyet a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) azért adott a HospInvestnek, hogy hagyják el az egri Markhot Ferenc Kórházat.</p>

A cég vezetése pénteken tárgyalt a rendőrséggel, hogy gondoskodjanak a kórház, a HospInvest székházának illetve az érintett vezetők családjainak biztonságáról, de jelenleg a cég saját biztonsági szolgálata védi a létesítményeket.

A HospInvest vezetői a magántulajdonhoz és a magánélet nyugalmához fűződő, illetve a kórház jogai védelmében tettek feljelentést a rendőrségen még pénteken. Deák Gábor, a HospInvest alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a pénteki, a VÉSZ vezetőivel tartott tárgyalásra meghívták a rendőrséget is, hogy amennyiben sikerrel zárul a találkozó, visszavonhassák a feljelentést. Csakhogy a nem lett egyezség a megbeszélésen, így a feljelentés továbbra is él - mondta Deák Gábor.

Az utlimátumot - amely pénteken éjfélkor lejárt - szerdán, a VÉSZ és az egri kórházvédők demonstrációján adták át a HospInvestnek.

Bár a kórházat illetve a megyeri úti székházat a cég saját - az épületekben egyébként is működő - biztonsági szolgálata védi. Az érintett vezetők családjai sincsenek rendőri védelem alatt, de a rendőrség figyeli a fejleményeket - mondta Deák Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!