Magyarország

2008.05.08. 15:49

Angol érettségi megoldások

<p>Középszinten 46 178, emelt szinten 3 941 diák érettségizett idén angol nyelvből.</p>

A vizsga négy részből épül fel. A négy szövegértési feladat megoldásához 60 perc állt a vizsgázók rendelkezésére.

„ A feladatok többsége egyszerű volt, ha szűkösen is, de be lehetett fejezni őket egy óra alatt" - mondja szakértőnk. Szerinte probléma csak a harmadik feladattal lehet. Az ásványvizek történetének kiegészítése a vizsga legnehezebb feladatának bizonyult.

A feladattípust persze ismerik a diákok - ennek ellenére egy kis fáradtság, izgalom vagy figyelmetlenség elég lehetett ahhoz, hogy összekeverjék a megoldásokat.

Ha jól oldották meg a feladatokat, akkor az alább ismertetett helyes válaszokat kellett megadniuk:













Forrás: FigyelőNet

Kisebb hiba
Kisebb hiba csúszott a középszintű angol írásbeli érettségibe, ez azonban nem befolyásolta a feladat megoldását - tudatta közleményében az Oktatási Hivatal. A nyomdahiba a nyelvhelyességi feladatlapon volt, az egyik válaszhoz kétszer nyomtatták a B- jelet. A hivatal közleménye szerint a lehetséges válaszok sorában az A és a C jelen kívül kétszer szerepelt a B jel. Ez a feladat megoldását nem befolyásolta, a vizsgázónak az általa helyesnek tartott kifejezést kellett kiválasztania a négy lehetséges válaszból. A megoldás ebben az esetben az A jelhez tartozó szó volt.

Rendben lezajlott az angol vizsga
Rendben lezajlottak csütörtök délelőtt az angol írásbelik, rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium. Angolból középszinten 1069 helyszínen 46.178-an, emelt szinten pedig 75 helyszínen 3.941 diák érettségizett. Az emelt szintű írásbeli 240 percig tartott. A vizsga felépítése megegyezett a középszintű érettségivel, a feladatok megoldására fordítható idő azonban különbözött: az első szövegértési feladatra 70, a nyelvhelyességi tesztre 50, a második szövegértésre 30, a "kifejtős" feladatokra 90 percük volt a vizsgázóknak.

  • Érettségi 2008: Nehezebb volt a magyar érettségi, mint a korábbi években 2008.05.05. Érettségi 2008. - Avasi Gimnázium 2008.05.05. Érettségi helyzetkép Debrecenből 2008.05.05.  
  • Itt a történelem érettségi feladatsor!
  • A magyar érettségi kérdései
  • A matek érettségi feladatai
  • Hogy jól sikerüljön az érettségi
  • Országos híreink
  • Félmilliót zsaroltak ki osztálytársuktól
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!