Magyarország

2008.04.06. 09:05

Medgyessy: Gyurcsány változhat

<p>Medgyessy Péter volt miniszterelnök szerint valószínűtlen, hogy a következő parlamenti választásokat az MSZP és az SZDSZ nyerné meg.</p>

Azt viszont elképzelhetően tartja, hogy 2014-ben Gyurcsány Ferenc lesz a szocialisták miniszterelnök-jelöltje. "Fiatal ember, jó képességű, addig még sokat változhat" - nyilatkozta a politikus a Vasárnapi Blikknek.

Medgyessy Péter a szabad demokratákkal folytatott koalíciós vita után mondott le 2004-ben. Szerinte az őt követő Gyurcsány Ferencnek már az őszödi beszéd 2006-os nyilvánosságra kerülése után önként távoznia kellett volna. Ugyanakkor a kisebbségi kormányzás a kisebbik rossz az előrehozott választásokhoz képest, "az ellenzéknek ki kell várnia a sorát" - fogalmazott a volt kormányfő.

 

Kapcsolódó cikkek:

Koalíciós válság - Vasárnap este ülésezik az MSZP-frakció
Zárt frakcióülésen értékelik a szocialista képviselők vasárnap este a koalíciós helyzetet, és egyeztetnek a várható kisebbségi kormányzás feladatairól.

Becsapta az ajtót az SZDSZ
Az MSZP frakcióvezetője szerint az történt, amire számítani lehetett - így reagált a Vasárnapi Híreknek Lendvai Ildikó az SZDSZ Országos Tanácsának szombati döntésére.

Fodor Gábor szerkesztőségünkben a koalícióról
Szerkesztőségének vendége volt Fodor Gábor (SZDSZ) környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

Ragaszkodnak a zsíros állásokhoz
A koalícióból való kilépéssel az SZDSZ nemcsak a bársonyszékeket, hanem zsíros állásokat is elveszíthet - fogalmaz a Blikk.

Szombaton dönt az SZDSZ a rendkívüli küldöttgyűlés összehívásáról
Szombati ülésén dönt az SZDSZ Országos Tanácsa (OT) a párt rendkívüli küldöttgyűlésének összehívásáról.

Videók a koalíciós válságról!
Az SZDSZ parlamenti frakciója azt javasolja a párt ügyvivői testületének, hogy hívja vissza a kormányból a liberális minisztereket és államtitkárokat - jelentette be hétfő délelőtt Kóka János pártelnök a frakció ülése után a Parlamentben. Az ügyvivői testület hétfő este dönt a javaslatról.

Nézze meg a videókat is az eseményekről itt!

Még több videó!
Tamás Gáspár Miklós: Történelmi igazságtétel az SZDSZ távozása
Az SZDSZ távozását a kormányból a demokrácia győzelmeként is értékelhetjük, mert a liberális párt olyan politikát képvisel, melyet a társadalom nagy többsége elutasít - vélekedett az ATV Reggeli Jam című műsorában Tamás GáspárMiklós, filozófus, az SZDSZ egyik alapítója.

Újabb álküldött az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán?
A Hír Tv információi szerint nemcsak a Jüttner-jelentésben szereplő négy borsodi álküldött szavazott illegálisan az SZDSZ tavalyi elnökválasztásán, hanem Szabolcs megyéből is legalább ketten.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!