Magyarország

2007.10.30. 13:40

Országos jegyellenőrzést indít a MÁV

<p>Csütörtöktől folyamatos megerősített országos jegyellenőrzésbe kezd a vonatokon a MÁV Start Zrt. a jegy vagy bérlet nélkül utazók kiszűrése érdekében - tudatta a társaság kedden.&#160; <A href="http://www.boon.hu/engine.aspx/displayall/1#forum"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/forumbug.gif" width="13" border="0" /></A></p>

A szigorítás jegyében a megszokott jegyvizsgáklókon felül további ellenőrök vizsgálják meg a jegyek, bérletek érvényességét, az igénybe vett kedvezmények jogosultságát, és a távolságra vonatkozó érvényességet.

Csak a budapesti elővárosi közlekedésben 3 milliárd forint bevételtől esik el a vasúttársaság. Sokan ugyan vesznek jegyet, de például az ingázók egy része a nem ellenőrzött retúrjegyeket többször is felhasználják, a fővárosi közigazgatási határon kívül élők egy része pedig elmulasztja megvenni a jegyet a Budapestig tartó szakaszokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!