Magyarország ötödik, Kovács ezüstérmes

Magyarország ötödik, Kovács ezüstérmes
Magyarország ötödik, Kovács ezüstérmes
Mariánské Lázné, Miskolc – A csehországi Mariánské Láznéban mintegy 300 sportoló részvételével bonyolították le a jubileumi, XX. Rádiós Tájfutó Európa-bajnokságot.

Az éremtáblázatban 24 nemzet közül MagyarországCsehország, Oroszország, Ukrajna és Fehéroroszország mögött, de Németország előtt – az ötödik helyen végzett. Ehhez a miskolci Kovács Attila Gábor is hozzájárult az M60 kategória URH számának csapatversenyében nyert ezüstérmével.

Hazánkat az 5 női és 6 férfi kategóriában – a lehetséges 33 helyett – összesen csak 17 rádióamatőr képviselte. Közülük számos pontszerző és tízen belüli helyezés mellett hatan éremmel tértek haza: Zarnóczay Klára 2 arany, 1 bronz, Lászlóné Hornyai Piroska arany, Radics Anna arany, László Károly 2 ezüst, Kovács Attila Gábor és Szűk Zoltán ezüst.

A miskolci sportoló ezzel elérte célját, méltóképpen ünnepelte meg dupla jubileumát annak, hogy 50 éve tájfut és éppen 20 éve indulhatott először nemzeti színekben világversenyen. A mostani ezüst már a 17. medál, amit 8 világ- és 9 Európa-bajnokságon nyert.

Ez a csehországi kontinensviadal is igazolja, hogy a magyar rádiós tájfutó válogatott kicsit több állami támogatást érdemelne annál a „0” forintnál, amit évek óta kap. Viszont nagyon örülnek ennek a nem olimpiai sportágakat nem támogató sportkoncepciónak a külföldi riválisok, mert így – többek között – rádiós tájfutásban is könnyebben legyőzhetik Magyarországot.

– ÉM-SZIS –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s