Magyarország ma Európa legbiztonságosabb országa

Akt.:
Szijjártó Péter és Hubay György lakossági fóruma Miskolcon
Szijjártó Péter és Hubay György lakossági fóruma Miskolcon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Szijjártó Péter: „A jelenlegi magyar kormány politikája jelenti a garanciát…”

„Három oka van, hogy Magyarország a legversenyképesebb befektetési környezetet tudja felmutatni a befektetni kívánók számára Európában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Miskolcon, Hubay György országgyűlési képviselőjelölt társaságában megtartott lakossági fórumán.

Vonzó ország vagyunk

Elmondása szerint elsőként a pénzügyi és gazdasági ösztönzőket kell említeni, hiszen a kontinens legalacsonyabb személyi jövedelemadója és társasági adója nálunk van. A második ilyen szempont a munkaerő képzettsége. Mint hangsúlyozta: „a magyar munkaerő képzettségét, szorgalmát, áldozatkészségét minden itt befektető külföldi vállalat vezetője kiemeli.” A harmadik fontos tényező a biztonság. A beruházóknak ugyanis elemi fontosságú, hogy befektetéseik és munkavállalóik biztonságban legyenek.

sajtaj-forum-04-aj

„Magyarország mellett ma az egyik legfontosabb érv, amikor itteni munkahelyteremtésről van szó, a biztonság, mert hazánk ma Európa legbiztonságosabb országa – jelentette ki Szijjártó Péter. – Ha ez csorbát szenved, akkor az arra fogja sarkallni a nagyvállalatokat, hogy másfelé vigyék a beruházásaikat és máshol, más országban hozzanak létre munkahelyeket. Márpedig ezek a nemzetközi vállalatok által létrehozott munkahelyek általában tisztességes fizetéssel járnak és kiszámítható jövőképet jelentenek a családok számára.”

Van mit veszíteni

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a magyar kormány által képviselt bevándorlásellenes politika az egyik garancia arra, hogy Magyarország a jövőben is gazdasági sikereket tudjon felmutatni. „Ha változna ez a politika, akkor elveszíthetnénk eddig elért eredményeinket. Ez is a tétje az április 8-án esedékes országgyűlési választásoknak.

SZB


Miskolc - Szijjártó Péter jelenlétében helyezték el a GS Yuasa miskolci akkumulátorgyárának alapkövét. Tavaly jelentették be, hogy A Miskolci Déli Ipari Parkban építi fel első európai gyárát az akkumulátorok gyártásában a világban élen járó japán GS Yuasa International Ltd. A társaság 8,8 ...

Balról jobbra: Josiaki Kano, a kivitelező Tsuchiya cég vezérigazgató-helyettese, Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára, Nisida Kei, a GS Yuasa elnök-vezérigazgatója, Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) polgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Murao Oszamu, a GS Yuasa elnök-vezérigazgatója, Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje, valamint Szato Kuni japán nagykövet elhelyezi a japán anyacégű, akkumulátorok gyártásával foglalkozó GS Yuasa Magyarország Kft. gyárának alapkövét Miskolc déli ipari parkjában 2018. március 28-án. A 8,8 milliárd forint értékű beruházást a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti, az üzem több mint félszáz embert foglalkoztat majd.
Miskolc - Miskolc déli ipari parkjában építi fel első európai gyárát az akkumulátorok gyártására szakosodott japán GS Yuasa cég, a 2019-re elkészülő üzem alapkövét szerdán helyezték el. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen azt mondta: a 8,8 milliárd forint értékű miskolci ...