Magyarország-Horvátország 2-2

Ismét bebizonyosodott, hogy jó döntés volt vidékre vinni az utánpótlás válogatott sorsdöntő Eb-selejtezőjét: Kaposváron ötezer néző várta Róth Antal csapatát.

A horvátok szokásukhoz híven nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, míg a mieink játékába sok apró pontatlanság csúszott, ám tíz perc játék után rendezte a sorait a magyar alakulat. A horvátok még így is fölényben voltak, főleg Lakic és Tadic megmozdulásai jelentettek veszélyt, utóbbi egy védelmi megingást kihasználva vezetéshez is juttatta csapatát a 37. percben. Mégsem zárult horvát előnnyel a félidő, Radman kapus hibáját ugyanis a szünet előtt három perccel Vaskó büntette.

Ekkor Izland már 2-0-ra vezetett Svédországban, vagyis a magyar válogatott a továbbjutást érő második helyen állt az egy pontjával.

A második félidőre aztán alaposan megváltozott a játék képe, a magyar válogatott ugyanis rendkívül harcosan lépett föl, sokat ütközve, agresszíven játszott. Ennek meg is lett az eredménye, a 63. percben ugyanis Magasföldi és Radman kapus ütközése utána az orosz bíró – némi jóindulattal – büntetőt ítélt a javunkra. Az ítéletet végrehajtó Tisza elsőre hibázott, ám a kapusról kipattanót már a hálóba lőtte a csatár, 2-1! Nem örülhettünk sokáig az előnynek, hiszen feltámadtak a vendégek és a csereként beálló Primorac góljával egyenlíteni tudtak tíz perccel a lefújás előtt.

Az utolsó percekben pokoli izgalmakat élt meg az ötezer igen lelkes néző, ám végül maradt a 2-2-es végeredmény. Izland óriási meglepetésre 4-1-re verte otthonában Svédországot, vagyis az egy ponttal megelőztük a svédeket, és a 8. selejtezőcsoport második helyén végeztünk.
November közepén még két pótselejtezőt kell játszani, és ha ott is sikerrel jár a Róth-legénység, úgy kijut a jövő évi U-21-es Eb-re.
A csoport harmadik meccsén Bulgária Málta otthonában 1-1-es döntetlent játszott.

A 8. selejtezőcsoport végeredménye:
1. Horvátország 25
2. MAGYARORSZÁG 19
3. Svédország 18
4. Izland 13
5. Bulgária 7
6. Málta 5